Alle projecten

MijnPil

MijnPil.nu

Mijnpil is een online apotheek voor anticonceptie. Het verzorgen van een online apotheek brengt nogal wat met zich mee en het is dan ook een van de projecten waar wij het meest trots op zijn. Al sinds 2017 verzorgen wij de website van MijnPil. Ze zijn een vriend van het eerste uur.

Over MijnPil

MijnPil opereert vanuit een apotheek. De uitdaging voor ons was om een webshop op te zetten die voorzien is in de gemakken die men op het internet gewend is, maar niet tekort schiet in de veiligheid van data en de medische verantwoordelijkheid die een apotheek draagt. MijnPil zag mogelijkheden om deze conservatieve branche te revolutionaliseren. In 2017 en 2018 hebben we een WordPress website opgezet met een Woocommerce webshop.

Verificatie tool

Omdat we vanuit een apotheek opereren zijn alle producten alleen op doktersrecept verkrijgbaar. Hiervoor hebben we een verificatie tool gebouwd. Klanten uploaden hun doktersrecept dat door de apotheker wordt gecontroleerd. Op deze manier worden klanten voor bepaalde producten geverifieerd en zijn ze toegestaan alleen deze producten te kopen. Om medische redenen mogen sommige producten weer niet worden verkocht in combinatie met andere producten, wat al met al resulteerde in een ingewikkelde maar uitdagende puzzel.

Abonnementen

In 2020 vonden we het tijd voor de volgende stap. De webshop liep, er was een aanzienlijk klantenbestand opgebouwd en naar onze en hun mening was de rek er nog lang niet uit. We hebben de layout weer in een fris jasje gestoken en hebben abonnementen ingebouwd in de webshop. Vrouwen kunnen nu hun anticonceptie maandelijks thuisbezorgd krijgen, wat een hoop gedoe en kopzorgen wegneemt voor hen, en zekerheid inbouwt voor MijnPil: Iedereen blij.

E-mails

E-mails zijn vaak een vervelend hoofdstuk in het proces. De relatieve luxe die wij als webbouwers ervaren in de steeds verder ontwikkelende web-tools lijken voor e-mails jaren achter te lopen. Voor MijnPil hebben we het heft in eigen handen genomen en een eigen e-mailfunctionaliteit gebouwd. Voor iedere e-mail die verstuurd wordt naar de klant, of het nou een registratie, een bevestiging of een herinnering is, hebben we een makkelijk te bewerken template gemaakt. Ze zien er top uit en vallen precies in de huisstijl van MijnPil.

Duitsland

Toen MijnPil in Nederland goed ging lopen hebben we een omzetting gemaakt om de website meertalig te maken. Dit was een vrij grote ingreep die we dusdanig hebben gemaakt dat iedere extra taalversie die we nu nog willen toevoegen een figuurlijke ‘druk op de knop’ is. Inmiddels is de website gereed om in Duitsland losgelaten te worden. We hopen MijnPil nog lang bij te staan en zo ook nog andere landen te veroveren.

Ook hulp nodig bij een nieuwe webshop?

Wij helpen je graag. Bij Opper bouwen we graag mooie en bijzondere webwinkels, meestal in WooCommerce.

Neem contact op