Een webapplicatie bouwen met Laravel

We zijn grote fans van Laravel, een van de meest populaire PHP frameworks. Waar WordPress een heel goede basis is om simpele websites of webwinkels mee te bouwen, biedt Laravel een ander soort beginpunt.

Een framework biedt mogelijkheden

Laravel biedt niet de mogelijkheid om pagina’s en nieuwsberichten te plaatsen. In plaats daarvan is het een fundament: de potgrond, kunstmest en schep in één. Een database opzetten, logica instellen, functionaliteit bouwen, het gaat veel makkelijker met Laravel als basis. Zie WordPress als een IKEA waar van alles ‘kant en klaar’ opgehaald kan worden, en Laravel als een werkplaats waarin alles gebouwd kan worden.

Alle soorten webapplicaties zijn mogelijk

Laravel beperkt zich niet tot een enkel soort applicatie. Alles is mogelijk. Er wordt erg gefocust op het gebruik van API’s, een goede indeling van modellen en database en scheiding van voorkant en achterkant. Wij zien een goede webapplicatie als een afspiegeling van de echte wereld en die mogelijkheid is er – dat maakt gebruik vele malen makkelijker.

Wat hebben jullie hierin gebouwd?

Een paar voorbeelden:

  • De terrassen-applicatie van terr.as – met koppelingen met Tikkie (betalingen), Messagebird (SMS) en Mailgun (mail).
  • De Impacttool van GiantLeaps – waarmee restaurants en bedrijven hun CO2 emissies kunnen berekenen.
  • Planalist – een evenement-management-tool waarmee organisatoren hun evenementen mee kunnen managen.

We hebben altijd wel een of meerdere Laravel-projecten lopen waar we lekker in klussen. We hebben een grote liefde voor webapplicaties en bouwen deze dan ook graag.

Een applicatie laten bouwen?

Neem gerust contact op. Wij denken graag (vrijblijvend) mee en maken hier graag wat moois van.