PHP Developers in Amsterdam nodig?

Bij Opper bouwen we van alles in PHP, de populairste programmeertaal om websites mee te bouwen. Vind onze PHP developers in Amsterdam, zullen we samen wat moois bouwen?

PHP developers vind je bij Opper in Amsterdam

Bijna 80% van de websites op het internet gebruikt PHP, een flinke meerderheid dus. Content Management Systems zoals WordPress en Joomla zijn erin gebouwd, maar ook platforms zoals Laravel hebben PHP als basis. We claimen niet dat PHP per se de beste programmeertaal ooit is – we zouden eerder het tegendeel beargumenteren, echter is het veelzijdig, goed ondersteund en is er vooral veel om op door te bouwen. Dit zorgt ervoor dat wij vooral veel in PHP bouwen.

Wat is PHP? Wat doet het?

Als gebruiker merk je eigenlijk niets van de gekozen back-end taal. Het is de programmeertaal die ervoor zorgt dat er data opgeslagen en gemuteerd wordt, of opgehaald uit een database. Veel van de logica van een website wordt op de achtergrond uitgevoerd – dat doet PHP. PHP bepaalt wat de gebruiker krijgt te zien, wat er gebeurt als de gebruiker bepaalde acties onderneemt en wat er vervolgens met die data gebeurt. PHP is dus alleen een back-end taal – er gebeurt van alles achter de schermen, vervolgens wordt er HTML, CSS en Javascript naar de browser gestuurd (en dit wordt getoond).

Opper bouwt in PHP

Iedereen bij Opper kan PHP. De een gebruikt het vooral voor het bouwen van plug-ins en themes voor WordPress of WooCommerce, de ander is Object Georiƫnteerd bezig met SAAS in Laravel.

WordPress is gebouwd in PHP

Het populairste CMS is gebouwd in PHP, wat er meteen voor zorgt dat iedereen die hiermee werkt, er ook mee in aanraking komt. WordPress wordt vaak bekritiseerd, omdat functionaliteit, styling en content makkelijk door elkaar heen lopen. Wij ervaren dit zelf ook, dus dit blijft altijd een aandachtspunt. Netjes scheiden van functionaliteit (bijvoorbeeld door dit op te nemen in plug-ins) zorgt ervoor dat websites beter beheerbaar blijven.

Laravel heeft ook PHP als fundament

Ruby on Rails won flink aan terrein op het internet, het was een MVC-framework en daar hadden developers wel oren naar. Het zorgde ervoor dat web developers echt Object GeoriĆ«nteerd bezig konden. Dit werd al snel (en vooral erg goed) nagebouwd in PHP, hier kwam Laravel uit voort (als alternatief van CodeIgniter). De afgelopen jaren heeft Laravel enorm veel aan populariteit gewonnen, in onze ogen zeer terecht. Het is mogelijk om ingewikkelde applicaties te bouwen die goed schalen, of juist super simpele MVP’s. Wil je een API bouwen zodat andere partijen data bij jou kunnen ophalen of wegschrijven? Ook hier is Laravel de juiste keuze.

Amsterdamse PHP developers nodig?

Dan helpen we je graag. We denken graag mee, of we voeren precies uit wat er in de briefing staat. We hebben voorkeuren voor bepaalde systemen, maar flexibel genoeg om op andere door te bouwen. Laat ons vooral weten wat je zoekt, dan laten wij weten hoe we kunnen helpen.

Get in touch