Beheer en onderhoud van een website, hoe werkt dat?

Bij Opper bouwen we websites en dragen we het beheer van de website meestal over aan de opdrachtgever. Inhoud zoals pagina’s, teksten en media zijn dan de verantwoordelijkheid van de websitehouder (tenzij er bijvoorbeeld een mediabureau betrokken is). Wij houden ons het liefst bezig met technische ondersteuning en doorontwikkeling – iets dat heel vaak vergeten wordt bij de start van een project. Software wordt doorontwikkeld, mogelijke lekken blootgelegd – blijf dus netjes up to date met je website.

Waarom zouden we doorontwikkelen?

Hoe goed je ook nadenkt over een website, als die een tijdje online is weet je veel meer over je bezoekers/gebruikers en die informatie kan je gebruiken. Zo verhoog je conversie, worden mensen beter geholpen, ervaren ze meer gemak omtrent het merk. Wij merken dat een continue verbeterproces met regelmatig kleine verbeteringen betere resultaten geeft dan elke paar jaar een nieuwe website.

WordPress website onderhoud

We beheren veel verschillende WordPress websites. WordPress is erg gebruiksvriendelijk en flexibel, maar vereist ook redelijk wat onderhoud. Dit doen wij met liefde – we maken een vaste afspraak, zijn beschikbaar voor vragen en zorgen ervoor dat de website altijd online blijft en up to date. Uiteraard beperken we ons niet tot simpele WordPress sites, maar doen we ook veel WooCommerce.

Laravel en web-applicaties

We hebben verschillende SAAS-producten gebouwd, of andere web-applicaties in Laravel. Dit framework vereist veel minder onderhoud dan WordPress, maar het is wel handig dit met regelmaat bij te werken naar de nieuwe versies, zo blijft doorontwikkeling mogelijk en alles veilig.

Beveiliging, hosting en back-ups

Wij zorgen altijd voor veilige omgevingen, dit kan op veel verschillende manieren, zoals het ‘verharden’ van een installatie (poorten sluiten, inlogschermen verplaatsen, servers dichtgooien, whitelists, etc), maar ook door monitoren van de server, etc. Daarnaast zorgen we ervoor dat er altijd back-ups gemaakt worden, zodat mocht er ooit wat mis gaan, we makkelijk en snel terug kunnen naar de oorspronkelijke situatie.

Hulp nodig bij een gehackte website?

Het kan helaas gebeuren dat een website gehackt wordt. Wij nemen zulke projecten over in een poging de boel te redden. Alles wordt geïnspecteerd, opgeschoond, nogmaals gecontroleerd, eventueel vervangen, overgezet naar een nieuwe server, etc.

Dit kunstje hebben we helaas al meermaals gedaan, maar door onze samenstelling (development + systeembeheer) kunnen we hier makkelijker mee helpen dan veel andere webbureaus.

Moet die website altijd in de lucht blijven?

Laat het ons weten. We nemen bestaande projecten over en leveren de service die je wil kunnen verwachten van een webbureau. We zijn beschikbaar als vraagbaak en vertellen precies wat we doen om alles netjes online te houden! Neem vooral contact op.