Alle projecten

Picnic Career

Picnic Career |

Picnic

Picnic is het snelstgroeiende bedrijf van Nederland en heeft een enorme groei-ambitie. In een veld waar het heel moeilijk is goede mensen te vinden, doen zij er alles aan om talent aan te trekken. Opper werd gevraagd om hun carrière-website in een nieuw jasje te steken.

Picnic Career

Een lekker fris jasje

Waar er al een heel duidelijke huisstijl voor Picnic bestaat voor het consumer brand, mochten we voor de career-site een wat andere stijl aanhouden. Normaliter voert Picnic enkel rood, maar voor dit project is ook groen gebruikt, als tegenhanger.

De foto’s en video’s zijn allemaal van Picnic zelf. Het doel van de website is om zoveel mogelijk geschikt talent binnen te hengelen, dus wilden ze zich meer positioneren als het bijzondere techbedrijf dat ze zijn, dan het product dat hun klanten zien (een online supermarkt).

We waren vrij om transities en animaties toe te voegen, het mocht wat gelikter. We hebben het vierkantje en het rondje in het centrum van het logo terug laten komen in andere elementen op de website, om zo een duidelijk geheel te krijgen.

Integratie en techniek

Picnic heeft een eigen tech-stack, waar wij ons op hebben aangepast. Hun website draait volledig in React en wordt platgeslagen door Gatsby, waardoor de site enorm snel is. Er is een implementatie met Greenhouse, zodat vacatures en applicaties gecentraliseerd binnen komen.

Waar we normaal veel met WordPress werken, was bij Picnic PHP uit den boze en is er gekozen om Prismic te gebruiken als CMS. Het beheer van de website ligt inmiddels bij Picnic, redacteuren kunnen zelf alles veranderen aan de website, terwijl de recruiters alle vacatures beheren in het systeem dat hiervoor al gebruikt werd.

Verder bij Picnic

Na deze klus naar tevredenheid te hebben opgeleverd, houden we uiteraard nog een oogje in het zeil. De samenwerking is goed bevallen en we zijn inmiddels nieuwe plannen aan het maken om Picnic ook met andere projecten te helpen. Het is een ontzettend mooi bedrijf en we hebben dan ook veel zin om nog veel meer moois met hen te maken!

Ook een nieuwe site?