WordPress onderhoud en beveiliging – een paar tips!

Een website moet, net als een auto, ook onderhouden worden, én beveiligd. Wij geven een paar tips.

WordPress onderhoud en beveiliging

WordPress is het meest gebruikte CMS op het internet. Dat biedt vele voordelen, zo zijn er veel themes en plug-ins beschikbaar en support snel gevonden. Aan de andere kant, richten hackers ook vaak op WordPress – simpelweg omdat het veel gebruikt wordt en zij zo meer kansen van slagen hebben. Dit geldt ook voor Windows bijvoorbeeld, waar veel meer virussen voor zijn ontwikkeld dan voor andere besturingssystemen.

WordPress onderhoud

WordPress onderhoud is relatief simpel, gelukkig. WordPress en veel plug-ins updaten automatisch. De ‘kleine’ versies gaan automatisch – dat wil zeggen dat plug-ins zonder grote wijzigingen in de nieuwe versie wel updatet worden, terwijl als er echt grote aanpassingen zijn gedaan, de updates handmatig doorgevoerd moeten worden. Doe dit eens per kwartaal. Voel je je hier niet comfortabel bij? Dan kunnen wij ook helpen.

Beveilig WordPress

Er zijn veel dingen die je kan doen om je WordPress omgeving te beveiligingen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Wordfence – een plug-in waarmee je WordPress beveiligt.
  • Regelmatig je plug-ins updaten.
  • Instellen van back-ups, dat als er wat mis gaat je alsnog dingen terug kan zetten.
  • Afdwingen van sterke wachtwoorden (en 2FA).
  • Verplaatsen van je inlog-omgeving.
  • Versleutelen van bepaalde data.

Afhankelijk van het project doen wij sommige dingen wel en niet. Voor sommige projecten, waar persoonlijke data opgeslagen wordt, is veiligheid immers een prominenter punt dan bij simpele actiewebsites. Sowieso maken we overal altijd back-ups van.

Wil je ook graag dat je website onderhouden wordt en je er geen omkijken meer naar hebt? Of wat tips om de boel veilig te houden?

Contact