WordPress development – themes, plug-ins en Gutenberg.

WordPress is al jaren het meestgebruikte CMS op internet. Het is simpel te gebruiken en beheren, rijk aan mogelijkheden en makkelijk opgezet. Bij Opper gebruiken we vaak WordPress, maar wij gaan net een stapje verder.

Wij bouwen custom themes – een compleet eigen huisstijl en lay-out

WordPress stelt honderden, misschien wel duizenden ’themes’ beschikbaar – het stukje code dat het uiterlijk van een website bepaalt. Hierdoor kunnen minder-technische gebruikers heel simpel en snel een webpagina of blog opzetten. Wij bouwen deze themes vaak helemaal zelf. Dit zorgt ervoor dat alles perfect in de huisstijl komt te staan en de merkbeleving perfect aansluit.

Plug-ins en extra functionaliteit

WordPress komt met heel veel eigen functionaliteit, die uit te breiden is door het gebruik van plug-ins. Zo is het mogelijk om WordPress in te zetten als webwinkel, boekingssysteem of recruitment-site.

Bij Opper bouwen we zelf ook plug-ins, precies op maat. Vaak gebruiken we bestaande plug-ins om snel gewenste functionaliteit op te zetten en bouwen we de missende stukjes zelf. Zo wordt ontwikkeling niet te duur.

Gutenberg, de (nieuwe) editor van WordPress

WordPress heeft een make-over gekregen met de introductie van Gutenberg. Met dit systeem bouw je geen pagina’s meer met een template, maar stel je pagina’s samen aan de hand van componenten. Zo kan elke pagina op een website er anders uitzien en anders functioneren. Het legt meer macht in de handen van de beheerder/redacteur van de website, die minder afhankelijk wordt van een ontwerper of programmeur. Erg handig, wij bouwen dan ook al onze WordPress-projecten voor Gutenberg.

Hulp nodig bij de bouw van een WordPress-website?

Laat het dan vooral weten door contact op te nemen. Wij helpen je graag!