WooCommerce – een webwinkel in WordPress

Een webwinkel met WooCommerce

WooCommerce is een van de meest populaire oplossingen om een webwinkel mee te bouwen. Het is makkelijk te beheren, snel op te zetten en flexibel genoeg om bijzondere dingen mee te bouwen.

WordPress en WooCommerce, hoe verhoudt zich dat?

WordPress is een Content Management System (CMS) – hiermee wordt een website beheerd. WooCommerce is een plug-in die hier op voortborduurt. WooCommerce zorgt voor beheer van producten, bestellingen, verzendingen en betalingen. Ook WooCommerce is weer uit te breiden met allerlei plug-ins om tot een webwinkel te komen die perfect aansluit bij de situatie.

De voordelen van WooCommerce tegenover andere systemen

De vraag waarom je zou kiezen voor WooCommerce wordt vaak gesteld. Hosted systemen als Shopify en Lightspeed voldoen vaak ook, daarnaast zijn er ook systemen als Magento, dat weer veel uitgebreider is.

WooCommerce geeft totale vrijheid – alle code en data is van de ondernemer. Alles is in principe mogelijk, iets dat bij hosted aanbieders niet het geval is. Magento is geweldig, maar een flinke investering en qua investering vaak pas het overwegen waard bij jaaromzetten boven een half miljoen.

Nadelen van WooCommerce tegenover andere opties

WooCommerce is niet altijd de oplossing. Hosted services zorgen voor minder vrijheid, maar ook voor minder onderhoudswerk. Inmiddels kan WooCommerce op een goede server echt veel aan, maar bij duizenden producten en tienduizenden bestellingen, begint het op den duur wel te haperen.

Een webwinkel laten bouwen in WooCommerce?

Neem dan vooral contact op. Wij hebben hier veel ervaring mee en vinden het erg leuk om te doen. Daarnaast hebben we al wat successen geboekt. Misschien kunnen we eens samenwerken?