Een webshop laten bouwen in Amsterdam? Opper fixt het!

Een webshop heeft heel veel voordelen tegenover een fysieke locatie, maar wat komt er allemaal bij kijken?

Wil je een webshop laten bouwen?

Bij Opper bouwen we webshops, voor bedrijven in heel Nederland. Een webshop is een prachtig instrument:

  • Altijd online – 24/7 geopend
  • Beschikbaar voor een wereldwijde afzetmarkt
  • Volledig aan te passen naar wens
  • Geen huurkosten van een duur pand

Het mag dan ook niet gek zijn dat er steeds meer webshops bijkomen. Het beste filiaal van H&M verbleekt bij de online verkoop. Met corona is de verschuiving naar webwinkels alleen maar versneld.

Wat kan je verwachten bij de bouw van een webwinkel?

We bespreken wat voor producten of diensten je verkopen wil, wat je doelgroep is, wat het doel is. We adviseren je graag over de beste oplossing voor jouw webshop. Uiteraard moet het makkelijk in beheer zijn, volledig in de huisstijl, maar moet jouw online winkel tienduizenden bezoekers per dag aankunnen, of juist heel flexibel zijn? Afhankelijk van de voorwaarden kiezen we andere oplossingen.

WooCommerce webshop (en WordPress)

Een van de meest gebruikte systemen voor online winkelen is WooCommerce, een gratis plug-in dat een WordPress installatie omtovert tot een webwinkel. WooCommerce is volledig in eigen beheer, dat geeft alle vrijheid. Het is erg makkelijk in beheer, goed uit te breiden en totaal in eigen huisstijl te bouwen. WooCommerce is dus vaak een logische keuze, zeker omdat er veel functionaliteit via plug-ins kan worden toegevoegd. Bij Opper bouwen we volledige websites, themes en plug-ins voor WooCommerce/Wordpress.

Een webwinkel in Magento

Magento heeft een andere leercurve dan WooCommerce en is een stuk zwaarder. Voor webwinkels die hun processen veel geautomatiseerd hebben, of heel veel bestellingen verwerken, is Magento een betere keuze dan WooCommerce. Het is robuuster en logger, maar voor sommige zaken is dat juist wenselijk. Magento wordt vaak gebruikt door webwinkels die meer dan een miljoen per jaar omzetten, de ontwikkelingskosten liggen relatief hoog. Vanaf een bepaalde grootte van de winkel is dit gerechtvaardigd.

Shopify, WIX en andere hosted services

Er zijn ook veel online services waarmee je een webwinkel kan bouwen. Dit heeft een duidelijk voordeel: het is vaak goedkoper. Echter, is deze webwinkel nooit in eigen beheer en dit beperkt de opties. Wil je op den duur toch een paar functionaliteiten die niet ondersteund worden, dan zit er niks anders op dan volledig over te stappen naar een ander systeem. Wij zijn hier dan ook geen voorstander van.

Advies over het bouwen van een webshop?

Laat het ons vooral weten, wij denken graag mee. We hebben meerdere (zeer) goed presterende webwinkels gebouwd de afgelopen jaren, hier gaan we graag mee door. We partneren ook graag.  Neem vooral contact op, dan bespreken we alle opties.

Neem contact op